12 марокански бежанци бяха заловени в павликенското село Дъскот и откарани

...
12 марокански бежанци бяха заловени в павликенското село Дъскот и откарани
Коментари Харесай

Заловиха бежанци край Павликени, бродили из градините на местните

12 марокански бежанци бяха хванати в павликенското село Дъскот и откарани в полицейското ръководство. Мъжете нощували в изоставени къщи в селото няколко дни, преди да бъдат хванати.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1317
През последните дни жителите на село Дъскот забелязали непознати мъже нощем в градините си. Диана Кънчева ненадейно се натъква в лозето си на двама от тях.

" Чух кучето да лае, чух и на съседите, имаше някакъв звук, излязох да ревизира какво се случва и в двора имаше двама мъже. Когато ме видяха, загасиха светлината, като че ли с телефони или с фенери. Първоначално си помислих, че са някакви хора от селото, които обикалят празните къщи ", показа Диана Кънчева пред Bulgaria ON AIR.

В непосредственост до парцела на младата жена има необитаема къща. Тази заран тя още веднъж се сблъскала с чужд.

" И тази заран към 9 часа мина през единия двор чужд мъж за селото, беше доста стресиращо. След като ми се наложи да пътувам за Павликени, бях доста сюрпризирана, тъй като видях няколко полицейски патрула, които пътуваха към село Дъскот и след това разбрах от поданици на селото, че това са били емигранти с марокански генезис ", добави Диана Кънчева.

Досегашният кмет на селото Николай Митев срещнал сутринта група от 12 непознати мъже на възраст сред 20 и 30 години.

" Тук на кръстовището, сред улица " 11 " и " 8 ", срещам група мургави мъже, млади на възраст, отбих, с цел да беседвам с тях. На моите запитвания на български език, не успяха да отговорят. Уведомих полицейското ръководство в Павликени и започнах да беседвам с тях. Първо разбрах, че са жадни, показаха се за мароканци, които пътуват за Сърбия. Дойде единият патрул, сложиха ги на земята да седнат. Поне две нощи са били тук, къщата няма прозорци, само че е била под покрив, наоколо на това кръстовище ", разяснява кметът на село Дъскот Николай Митев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР